RIGHT OF WAY

A COWI blog about 360º solutions for the utility and property law business

Ledninger i nedlagte vejarealer

Skriv en kommentar

Hvad sker der med ledningers rettigheder, når vejarealer nedlægges?

Når allerede udviklede områder skal videreudvikles, f.eks. efter etablering af et større infrastrukturanlæg, opstår der ofte den problemstilling, at vejarealer bliver til overs. I sådanne situationer vil vejmyndigheden som en naturlig del af deres myndighedsudøvelse have pligt til at overveje at nedlægge veje, som ikke længere er nødvendige. Beslutning om at nedlægge et vejareal sker som udgangspunkt som en erstatningsfri regulering, medmindre lodsejere har en egentlig ret til at bevare vejen.

 

onsvedvej

Figur 1: Onsvedvej. Kilde: Frederikssund Kommune, Lokalplan nr. 090 for forlægning af Onsvedvej.

 

Et eksempel fremgår af figur 1. I forbindelse med etablering af en omfartsvej (A1) til aflastning af den eksisterende Onsvedvej opstår der en række afskårne arealer (B1-B5). Ved arealerne B1 og B5 forudsættes dele af den hidtidige vej nedlagt, og arealerne inklusiv det tidligere vejareal sammenlagt med naboejendommene.

Læs mere…

Forfatter: COWI_Right of Way

Om Right of Way Right of Way er en blog fra COWIs afdelinger for Landadministration og Jernbaner og Metro. Bloggen handler om ejendomsret, arealerhvervelse, ledningsret, ledningskoordinering, under ét kaldet Right of Way, som rører sig i et af Nordeuropas største miljøer for udvidelse af infrastruktur. Bloggen er for alle – både kolleger i COWI, samarbejdspartnere, kunder, studerende, politikere og alle andre, der har en interesse i Right of Way i Danmark. Vores fagmiljø er fordelt på fem geografier: Aalborg, Aarhus, Vejle, Odense og Lyngby. Vi synes, at vores arbejde er så spændende, at vi gerne vil dele det med jer. Fortæl os gerne hvad I synes, kommentér på indlæggene og kom også gerne med forslag til nye indlæg. Bloggen redigeres af landinspektør og udviklingschef i COWIs afdeling for Arealer & Rettigheder, Morten Krebs, mtk@cowi.com, 2331 3407 Faglige redaktør er Dr. Jur. Peter Mortensen, Senior Jurist i Ejendomsret, pemo@cowi.com, 5640 2452.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s