RIGHT OF WAY

A COWI blog about 360º solutions for the utility and property law business

Ny anvendelse af ældre oversigtsarealer

Skriv en kommentar

Navnlig i Syddanmark, men også mange andre steder, findes der langs offentlige veje oversigtsarealer, som er reserveret for længe siden, og som i matriklen er udskilt som vejarealer. Over tid kan disse arealer være blevet taget i brug af private lodsejere til private formål, som f.eks. haveareal eller lignende.

2aa sdr starup by v starup

Særskilte matrikulerede vejarealer er inddraget til private haveformål. Kortmateriale: DDO, copyrigt COWI; Matrikelkort, copyright Geodatastyrelsen.

Ved realisering af nye vejprojekter som f.eks. cykelstier og rundkørsler kan sådanne oversigtsarealer få en central rolle. Arealerne kan f.eks. muliggøre, at vejprojektet kan realiseres, uden at der skal eksproprieres arealer, fordi hele projektet kan rummes på oversigtsarealerne. Men, hvis private lodsejere har rådet over oversigtsarealerne, opstår spørgsmålet, om vejprojektet alligevel kan gennemføres uden at betale erstatning til lodsejerne?

Læs mere…

Forfatter: COWI_Right of Way

Om Right of Way Right of Way er en blog fra COWIs afdelinger for Landadministration og Jernbaner og Metro. Bloggen handler om ejendomsret, arealerhvervelse, ledningsret, ledningskoordinering, under ét kaldet Right of Way, som rører sig i et af Nordeuropas største miljøer for udvidelse af infrastruktur. Bloggen er for alle – både kolleger i COWI, samarbejdspartnere, kunder, studerende, politikere og alle andre, der har en interesse i Right of Way i Danmark. Vores fagmiljø er fordelt på fem geografier: Aalborg, Aarhus, Vejle, Odense og Lyngby. Vi synes, at vores arbejde er så spændende, at vi gerne vil dele det med jer. Fortæl os gerne hvad I synes, kommentér på indlæggene og kom også gerne med forslag til nye indlæg. Bloggen redigeres af landinspektør og udviklingschef i COWIs afdeling for Arealer & Rettigheder, Morten Krebs, mtk@cowi.com, 2331 3407 Faglige redaktør er Dr. Jur. Peter Mortensen, Senior Jurist i Ejendomsret, pemo@cowi.com, 5640 2452.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s