RIGHT OF WAY

A COWI blog about 360º solutions for the utility and property law business

Moms af ekspropriationserstatning – helt enkelt!

Skriv en kommentar

Der findes ikke mange afgørelser om moms og ekspropriationserstatning. Det skyldes formentlig, at ekspropriationserstatning normalt er momsfri – enten fordi erstatningen ikke vedrører levering af varer og ydelser efter momslovens § 1, eller fordi levering af fast ejendom er undtaget fra momspligten efter momslovens § 13, stk. 1, nr. 9.

DSC_6313 copy.jpg

Der ligger mange overvejelser bag udmåling af erstatning – herunder også om erstatningen er momspligtig. Kilde: COWI.

Momsfritagelsen for levering af fast ejendom gælder imidlertid bl.a. ikke for levering af en byggegrund, uanset om den er byggemodnet, jf. momslovens § 13, stk. 1, nr. 9, litra b. Der har således siden 1. januar 2011 skullet betales moms ved erhvervsmæssigt salg (levering) af en byggegrund. I forhold til delekspropriation af fast ejendom og totalekspropriation af ubebyggede grunde rejser dette spørgsmålet, om et eksproprieret areal udgør en byggegrund i momslovens forstand, og om der i bekræftende fald skal betales moms af ekspropriationserstatningen?

Læs mere…

Forfatter: COWI_Right of Way

Om Right of Way Right of Way er en blog fra COWIs afdelinger for Landadministration og Jernbaner og Metro. Bloggen handler om ejendomsret, arealerhvervelse, ledningsret, ledningskoordinering, under ét kaldet Right of Way, som rører sig i et af Nordeuropas største miljøer for udvidelse af infrastruktur. Bloggen er for alle – både kolleger i COWI, samarbejdspartnere, kunder, studerende, politikere og alle andre, der har en interesse i Right of Way i Danmark. Vores fagmiljø er fordelt på fem geografier: Aalborg, Aarhus, Vejle, Odense og Lyngby. Vi synes, at vores arbejde er så spændende, at vi gerne vil dele det med jer. Fortæl os gerne hvad I synes, kommentér på indlæggene og kom også gerne med forslag til nye indlæg. Bloggen redigeres af landinspektør og udviklingschef i COWIs afdeling for Arealer & Rettigheder, Morten Krebs, mtk@cowi.com, 2331 3407 Faglige redaktør er Dr. Jur. Peter Mortensen, Senior Jurist i Ejendomsret, pemo@cowi.com, 5640 2452.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s